Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής στην 8η Athens International  Tourism & Culture EXPO ’21  (Ζάππειο Μέγαρο, 25 - 27 Νοεμβρίου 2021)

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής στην 8η Athens International Tourism & Culture EXPO ’21 (Ζάππειο Μέγαρο, 25 - 27 Νοεμβρίου 2021)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον Δήμο Ελευσίνας, συμμετείχε ως συνεκθέτης στην 8η Athens International Tourism & Culture EXPO ’21, που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία στο Ζάππειο Μέγαρο από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2021. Συμμετείχαν, επίσης, ως συνεκθέτες, η 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα, καθώς και επαγγελματίες του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Στο φυσικό και ψηφιακό περίπτερο του Δήμου που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, δίνονταν όλες οι πληροφορίες για την πόλη και τις δράσεις που διεξάγονται ενόψει της ανακήρυξής της ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος  2023.  Κύριος και πρωταρχικός στόχος του Δήμου Ελευσίνας είναι η αξιοποίηση του σημαντικότατου πολιτιστικού αποθέματος που διαθέτει η πόλη, ώστε να αποτελέσει έναν δυναμικά ανερχόμενο τουριστικό προορισμό στη Δυτική Αττική.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής ως φορέας προστασίας και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Ελευσίνας, ο οποίος συνιστά τον σημαντικότερο πόλο τουριστικής έλξης για την πόλη, συμμετείχε με την παρουσίαση πρωτότυπου οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο) τόσο για τον αρχαιολογικό χώρο όσο και το αρχαιολογικό μουσείο που βρίσκεται εντός του. Επιπλέον, παρουσίασε ανάλογο οπτικοακουστικό υλικό και για άλλα σημαντικά μνημεία που ανήκουν στην αρμοδιότητά της και διατηρούνται έως σήμερα στην «πορεία των Μυστών» από την Αθήνα προς την Ελευσίνα: αρχαία Ιερά Οδός και παρόδια μνημεία, βυζαντινή Μονή Δαφνίου, Ιερό Αφροδίτης Αφαίας στο Χαϊδάρι, μεταβυζαντινός Ναός Αγίου Ζαχαρία στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα.

Το πρωτότυπο οπτικοακουστικό υλικό (6 βίντεο) σε σενάριο και σκηνοθεσία της Ελπίδας Σκούφαλου, αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για το πρόγραμμα you go culture.

Για την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού που αξίζει να σημειωθεί πως έδειξε μεγάλο και ουσιαστικό ενδιαφέρον τόσο για τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας όσο και τα μνημεία που σχετίζονται με αυτόν, στο περίπτερο παρέχονταν έντυπο πληροφοριακό υλικό.

Η Athens International Tourism & Culture EXPO ’21 που αποτελεί ένα από τα κορυφαία σημεία συνάντησης τουριστικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα, φιλοξένησε φέτος  σημαντικούς οργανισμούς, φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, παρουσιάζοντας υπηρεσίες, καινοτομίες και νέες τάσεις στον τουριστικό κλάδο.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Διεθνές συνέδριο Τουρισμού και Πολιτισμού της Αθήνας EXPO 2021 με θέμα «Η αρχαιολογική και πολιτισμική κληρονομιά μας, πόλος έλξης του διεθνούς τουρισμού», μέσα από το οποίο τονίστηκε η τεράστια δυναμική της πολιτιστικής κληρονομιάς μας στην προώθηση του τουρισμού που αποτελεί και τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας.

Print
2480

Documents to download

Theme picker

«Ιούνιος 2023»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2930311234
567
ΗΜΕΡΙΔΑ. «Το Αρχαιολογικό Έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής στο Δήμο Μεγαρέων» στις 11 Ιουνίου 2023

ΗΜΕΡΙΔΑ. «Το Αρχαιολογικό Έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής στο Δήμο Μεγαρέων» στις 11 Ιουνίου 2023

Οι ομιλίες θα εστιάσουν στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Παρουσίαση, τεκμηρίωση, συντήρηση και διαχείριση κινητών και ακίνητων ευρημάτων των σωστικών ανασκαφών ιδιωτικών οικοπέδων και δημοσίων τεχνικών έργων από τους αρχαιολόγους της Εφορείας

  • Παρουσίαση των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης των εκκλησιαστικών μνημείων

  • Παρουσίαση των ερευνητικών προγραμμάτων που διενεργούνται με τη συνεργασία Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών και άλλων ερευνητών.

Οι ομιλίες θα γίνουν στο Δημαρχείο Μεγάρων, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από τις 10.30 π.μ. έως 14. 30 μ.μ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την

κα Αυγερινού Παναγιώτα

στον τηλεφωνικό αριθμό 2296081771 & 2296022426

Ηλεκτρονική δ/νση: www.efada.gr

Email: efada@culture.gr

pavgerinou@culture.gr

Read more
891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789
image


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής είναι Περιφερειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Back To Top