Αρχαιολογικό Μουσείο Ελευσίνας

Αρχαιολογικό Μουσείο Ελευσίνας

Η συλλογή εκθεμάτων του Μουσείου περιλαμβάνει κυρίως ευρήματα που προέρχονται από τις ανασκαφές στο χώρο του Ιερού της Δήμητρας και Κόρης, και δευτερευόντως ταφικό υλικό από το λεγόμενο Δυτικό Νεκροταφείο, την κυριότερη νεκρόπολη της Ελευσίνας, και από το Νότιο Νεκροταφείο, μια εκτεταμένη νεκρόπολη των πρώιμων Ιστορικών χρόνων στη νότια κλιτύ της ακρόπολης. Τα αρχαιολογικά εκθέματα χρονολογούνται από τους προϊστορικούς έως και τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους.  Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ελευσίνας είναι προσωρινά κλειστό γιατί εκπονείται η εφαρμογή  Μουσειολογικής – Μουσειογραφικής μελέτης επανέκθεσης.

Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων

Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων

Η αρχαία πόλη των Μεγάρων ήταν κτισμένη σε εύφορη περιοχή με εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε δύο οχυρά λιμάνια, της Νίσαιας στον Σαρωνικό κόλπο και των Παγών στον Κορινθιακό. Ήκμασε από τον 8ο έως και τα τέλη του 7ου αι. π.Χ., αναπτύσσοντας σημαντική εμπορική και αποικιακή δραστηριότητα. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων εκτίθενται αντικείμενα που προέρχονται από τις σωστικές ανασκαφές στην πόλη των Μεγάρων και την ευρύτερη περιοχή. Τα ευρήματα καλύπτουν τη χρονική περίοδο από τον 8ο αι. π.Χ. μέχρι και το 2ο αι. μ.Χ.

Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών

Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών

Η Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών στεγάζεται από το 2006 στη Λεωφόρο Φιλαδελφείας 76, έναντι του Δημαρχείου Αχαρνών. Το αρχαιολογικό υλικό που εκτίθεται στη Συλλογή προέρχεται κατά κύριο λόγο από τις Αχαρνές, αλλά και από όμορους δήμους (Κηφισιά, Αγ. Ανάργυροι, Μεταμόρφωση) και αντιπροσωπεύει χρονολογικά όλες τις φάσεις κατοίκησης από την ύστερη νεολιθική περίοδο έως τα μεσοβυζαντινά χρόνια (4600 π.Χ. – 12ος αι. μ.Χ.).

Αρχαιολογική Συλλογή - Σταθμός Μετρό Αιγάλεω

Αρχαιολογική Συλλογή - Σταθμός Μετρό Αιγάλεω

Η έκθεση στο εσωτερικό του σταθμού παρουσιάζει ευρήματα από ανασκαφές που διεξήχθησαν κατά μήκος της πορείας της Ιεράς Οδού. Στις 17 προθήκες του σταθμού εκτίθενται πρωτότυπα αντικείμενα και αντίγραφα που σχετίζονται με διαφορετικές πτυχές και δραστηριότητες της ζωής στην αρχαιότητα, συνδετικός κρίκος των οποίων είναι η πορεία της Ιεράς Οδού.

RSS

Theme picker

image


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής είναι Περιφερειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Back To Top