Συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2021 «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους!» με ψηφιακές δράσεις

Συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2021 «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους!» με ψηφιακές δράσεις

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2021 «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους!» με τις ακόλουθες δράσεις:

 

Με αφορμή την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη μάχη των Πλαταιών θα πραγματοποιηθεί συνάντηση σε σημείο εντός του πεδίου της μάχης και αφήγηση των σχετικών ιστορικών γεγονότων.

Σημείο συνάντησης: o λόφος του Αγίου Δημητρίου στον κάμπο των Ερυθρών (επισυνάπτονται οδηγίες πρόσβασης στο χώρο και απόσπασμα χάρτη):

α) Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 10:00, δράση για μαθητές

β) Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 11:00, δράση για το ευρύ κοινό

Υπεύθυνοι δράσης: Ευγενία Τσάλκου, Ειρήνη Σβανά, αρχαιολόγοι Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής. Τηλ. 2103213571, 2103313343. E-mail : efada@culture.gr

Επίσης, με αφορμή τον ορισμό του έτους 2021 ως Ευρωπαϊκού Έτους των σιδηροδρόμων δημιουργήθηκαν:

α) ολιγόλεπτο βίντεο με τίτλο «Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών. Η διαδρομή από το χθες στο σήμερα», στο οποίο παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της ανασκαφικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΟΣΕ στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ) τα έτη 2002-2007.

Υπεύθυνη δράσης: Σταματία Κατσανδρή, αρχαιολόγος Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής.

β) ψηφιακή έκδοση (e-book) με τίτλο «Ανεύρεσις Αρχαίων εν Ελευσίνι υπό της Εταιρείας Σιδηροδρόμων ΠΑΠ και κατάθεσις αυτών εν τω εκεί Μουσείω, 1905».

Η έκδοση αφορά στην παρουσίαση αρχειακού υλικού για το θέμα του τίτλου καθώς και για τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Ελευσίνας και τον Σιδηρόδρομο Πειραιώς, Αθηνών, Πελοποννήσου (ΣΠΑΠ). Πρόκειται για συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής με το Ιστορικό Αρχείο Αρχαιοτήτων και Αναστηλώσεων του ΥΠΠΟΑ, στην οποία συμμετέχει και το Ιστορικό Αρχείο του ΟΣΕ Α.Ε. με την αποστολή αρχειακού υλικού.

Υπεύθυνη δράσης: Ευσταθία Ανέστη, αρχαιολόγος Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής.

 

Οι παραπάνω δράσεις θα αναρτηθούν στις 24 Σεπτεμβρίου 2021 στη σελίδα των ΕΗΠΚ στο Facebook (https://www.facebook.com/EHDaysGR/, στους συνδέσμους της ΕΦ.Α. Δυτικής Αττικής (https://www.efada.gr, https://www.facebook.com/efada.gr και https://www. youtube.com/channel/UCu86rC8&am

Print
1284

Documents to download

Theme picker

image


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής είναι Περιφερειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής
Back To Top