Ψηφιακές ξεναγήσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2021: Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών, Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων, Μουσικοί Αυλοί του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγάρων

Ψηφιακές ξεναγήσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2021: Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών, Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων, Μουσικοί Αυλοί του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγάρων

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2021

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2021 με θέμα "Το μέλλον των Μουσείων. Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση" το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) προσκαλεί τα μουσεία να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με το κοινό σε μια ιδιαίτερα σημαντική καμπή για την κοινωνία μας, ύστερα από τις πρωτοφανείς συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την εξάπλωση του COVID-19.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Ελληνικού Τμήματος του ICOM συμμετέχει και φέτος στον ψηφιακό εορτασμό με τις εξής ψηφιακές δράσεις:

1. "Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών", "Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων". Βιντεοσκοπημένες παρουσιάσεις παραγωγής Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών/E-learning, Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ)/YouGoCulture, σκηνοθεσία Ελπίδας Σκούφαλου, για την Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων.

2. "Ψηφιακή παρουσίαση των μουσικών αυλών του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγάρων".

Η επιστημονική έρευνα, συντήρηση,  αποκατάσταση και επανέκθεση των μουσικών αυλών του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγάρων  εκτελείται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου «ΜΝΗΣΙΑΣ: Επαύξηση και εμπλουτισμός πολιτιστικών τεκμηρίων μέσω ψηφιακής διαδραστικής ανασύνθεσης του ήχου των αρχαιοελληνικών μουσικών οργάνων» στο πλαίσιο του Α΄ Κύκλου της Δράσης «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» ΕΣΠΑ 2014-2020 υπό τη διεύθυνση του Εργαστηρίου Φωνής και Προσβασιμότητας /Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι δράσεις θα είναι προσβάσιμες από την ημέρα του εορτασμού, 18.5.2021, στην ιστοσελίδα www.efada.gr της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής.

Print
359

Documents to download

Theme picker

image


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής είναι Περιφερειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2021 by Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής
Back To Top