en-USel-GR

Έκτακτο δελτίο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής εν όψει αναμενόμενου καύσωνα

Σε εφαρμογή μηνύματος με θέμα «Λήψη μέτρων προστασίας λόγω επικράτησης θερμοκρασιών καύσωνα», που εστάλη από τη Γενική Δ/νση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟ, τροποποιείται το ωράριο λειτουργίας των κάτωθι επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής κατά το διάστημα από την Πέμπτη 13-7-2023 έως την Δευτέρα 17-7-2023, κατά τις ώρες που σημειώνονται θερμοκρασίες καύσωνα (12.00μ.μ. -17.00μ.μ) ως εξής: -Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας: κλειστός από 12:00-17:00μ.μ. με τελευταία έξοδο από τον χώρο στις 11:30 π.μ. Ανοικτός από τις 17:00.-20:00μ.μ.. -Μονή Δαφνίου: κλειστός από τις 12:00-15:30μ.μ. με τελευταία έξοδο από τον χώρο στις 11:30 π.μ. -Αρχαιολογικός χώρος Αφαίας Σκαραμαγκά (Ιερό Αφροδίτης Δαφνίου στο Χαϊδάρι), κλειστός από 12:00- 15:30μ.μ. με τελευταία έξοδο από τον χώρο στις 11:30 π.μ

5η ΠΡΟΒΟΛΗ VIDEOS ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΣΤΑ.ΣΥ.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΕΦΑΔΑ με τη ΣΤΑ.ΣΥ. με στόχο την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων εντός της χωρικής της αρμοδιότητας, η δράση συνεχίζεται με την 5η ενότητα προβολής videos στις 120 οθόνες που είναι εγκατεστημένες στις αποβάθρες του δικτύου της ΣΤΑ.ΣΥ., καθώς και στις οθόνες των συρμών του τραμ και του μετρό. Το επιβατικό κοινό «ταξιδεύει» τώρα στο Άνω Αλεποχώρι για να επισκεφθεί την ερειπωμένη Μονή Σωτηράκη, στη συνέχεια κατηφορίζει προς τα Αιγόσθενα για να επισκεφτεί το Αρχαίο Φρούριο Αιγοσθένων και το Ναό του Αγίου Γεωργίου μέσα στην Ακρόπολη του Φρουρίου, και συνεχίζει κατεβαίνοντας προς τη θάλασσα για να επισκεφτεί το μικρό εκκλησάκι της Παναγίας ή Αγίας Άννας.

Κινηματογραφικές βραδιές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με τη Λέσχη Ανάγνωσης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων, το Δήμο Μεγαρέων και τη ΔΗΚΕΔΗΜΕ, διοργανώνει στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγάρων κινηματογραφικές βραδιές. Οι φετινές προβολές είναι αφιερωμένες στην μεγάλη συγγραφέα Άλκη Ζέη, με έναυσμα την ανακήρυξη του 2023 ως λογοτεχνικού έτους Άλκης Ζέη.

RSS

Theme picker

image


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής είναι Περιφερειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής
Back To Top